Wednesday, 31 October 2012

                                           CERITERA HIDUPKU


Salam...sumea orang ade cerite hidup sendiri..macam tu jugak aku. Aku ada 7 orang adik beradik,,best uh ,,best la jgak,,,meriah kan owg cakap..tapi macam2 masalah yang ad...aku bkan nak mngate famili sndiri tapi...cube kowunk pikir sendiri,,,adik aku mak aku kasi beli phone,,tapi bile aku nak ,,mak aku tak kasi,,,mmg la aku terlebih kasih syg ..tapi aku nak jgak ape yg adik2 aku dapat,,,kalo kat rumah .. ade je ku buat tak kena ,, selalu nye aku wat derk je..tapi kalo selalu ken a nagging sape tahan kan...so itu sebab perangai aku lain kat sek ...kat sek aku jadi kuang adab skit..tertekan kat umah la katekan...bkan kuang adab ,tapi kurang disiplin je,,,hahaha...so kat sek aku lagi hepi...so bler cikgu gantung aku balik,,aku heppi la jgak...tapi waktu hari rye yu je aku nangis..maklum la minggu last rye...Tapi org yg rapat nan aku ayah and angah aku,,,angah aku nie pendiam tapi baik..dye la yg aku selalu mntak tlong..ayah aku plak selalu je nasihat kan aku ...so adelah jgak kawan kat rumah memandangkan kwan2 aku semue lelaki kat kawasan umah aku uh,,,so kureng bosan la kalo balik,,,kadang2 uh jeles jgak tgok adik2 aku,,,Lagi satu pesaing aku adelah KAKAK aku,,,dye uh aku tak yau lah nak cakap ape...pandai bergaye..tapi tgok barang dye gune macam aku kenal jer..barang aku la//memandangkan aku ngan dye je anak gadis dalam famili,,wah sedap2 je dye amik barang aku..yang tak bleh bla,,pandai gne tapi malas nak smpan...adoyai...hmm..the moral of stori,,,,aku nak hidup normal kat umah
NETBALLERZ MOZAC RINDU NETBALLERZ SEMASHUR ><

KAMI RINDU AWK SUMER..AWK MACAM MNER??


                        
                               HIDUP DUNIA HANYALAH SEMENTARE


Seringkali kite terlupe yang kite hidup kat dunia nie hnye lah sementre untuk mencari bekalan di akhirat kelak,Namun generasi zaman skarang lupe tujuan kite di dunia ini, Ape perlu setiap hari ade orang nak ingat kan kite ke?
Ingatlah teman,,,tanggungjawab sebnar hidup nie..Jgn kite terlalu alpha ...dengan kemewahan yang tak kekal nie,,Allah tak mintak lebih dari kiter ..sekadar keimanan dan ketaatan yang diperlukan

renungkan lah

Tuesday, 30 October 2012

                                     MY HEAVEN HEREAFTER FWEN

Waktu f3 dulu seblom PMR ..budak batch aku ad immersion dgan ad satu sekolah...

kat situ la aku terjumpe seorang sahabat yang baik...seorang yang pendiam maybe...aku suke kawan dgan dye sebab dye jenis suke berkongsi ilmu...kadang2 biler aku ade masalah aku ...selalu jgak pergi cer kat dye..kadang2 untuk mntak pendapat and nasihat dye...aku still kawan dengan dye sampai skunk...sebab aku rse HE IS THE TRUE FREN...


                                                     FROM EMPTY HEART:
                                                                       IT _ME _ADA ^_^

                     MY LIFE IN MOZAC

Hmmm....saye sek kat  MOZAC ...Dari fom 1 dok sini..Bes gler dok ngan 

kawan aku,,,Batch aku REVOLUTION...And aku adew tige owg kawan yang 


gler2,,,fatini,tasha amira ,siti khatijah,,,SI Fatini ngan Tasha amira yg bantu 


aku wat blog nie...Tankz  a lot la fwen...And budak2 kol aku kat sini MON 


a.k.a DORAEMON...So cute,,,hmmm..itu jer la yg aku dapat tulis hari nie...:D